הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה

משרד עורכי דין שמתמחה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה

אם אתם עומדים בפני גירושין ומתלבטים כיצד לחלק את הזכויות בדירה המשותפת, חשוב שתדעו כי העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין היא סוגיה מורכבת בעלת השלכות משמעותיות. מאמר זה נועד לסייע לכם להבין את ההיבטים המשפטיים והכלכליים הכרוכים בתהליך, ולענות על השאלות החשובות ביותר בנושא.

נדון בהשלכות המשפטיות והכלכליות של העברת הזכויות, כיצד להבטיח חלוקה הוגנת, השפעות המס, טיפול במשכנתא קיימת, והשפעה על זכויות המגורים של הילדים. כמו כן, נסביר את התהליך המשפטי הנדרש לרישום ההעברה, אפשרויות לשינוי או ביטול ההסכם, ונתייחס למצבים מורכבים כמו סירוב צד אחד לחתום על מסמכי ההעברה.

קבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורך דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין היא קריטית בתהליך זה. עורך דין מנוסה יכול לסייע לכם לנווט בין המורכבויות המשפטיות, להבטיח את זכויותיכם, ולמנוע טעויות יקרות. הוא יוכל גם לייעץ לכם לגבי אפשרויות חלוקה לא שוות של זכויות הדירה, אם זהו המצב הרצוי עבורכם.

באמצעות הבנה מעמיקה של הנושא וליווי משפטי מקצועי, תוכלו לקבל החלטות מושכלות ולהגיע להסכם גירושין הוגן ויציב, המגן על האינטרסים שלכם ושל ילדיכם בטווח הארוך.

כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע לכם בהסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה?

כעורך דין במשרד טאוב ושות’, אני יכול לסייע לכם בהסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה במספר דרכים חשובות:

1. ניסוח הסכם מקיף ומפורט

אני אסייע בניסוח הסכם גירושין מקיף שיכלול את כל הפרטים הנדרשים להעברת הזכויות בדירה. ההסכם יתייחס לנושאים כמו מועד העברת הזכויות, תשלום משכנתא, חלוקת הוצאות ועוד. חשוב לציין כי על פי סעיף 2(4) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, העברת זכויות במקרקעין בין בני זוג דורשת הסכם בכתב.

2. ייצוג מול רשויות המס

אטפל בכל ההיבטים המיסויים הכרוכים בהעברת הזכויות בדירה, כולל דיווח לרשויות המס ובקשת פטור ממס שבח לפי סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין, המאפשר פטור ממס בהעברת זכויות אגב גירושין.

3. רישום הזכויות

אדאג לרישום העברת הזכויות בטאבו או בחברה המשכנת, בהתאם לנדרש. זאת בהתאם לסעיף 7(א) לחוק המקרקעין, הקובע כי עסקה במקרקעין טעונה רישום.

4. טיפול בסוגיות משפטיות נלוות

אטפל בסוגיות משפטיות נוספות הקשורות להעברת הזכויות, כמו הסרת עיקולים, שעבודים או הערות אזהרה הרשומים על הנכס.

5. ייצוג בבית המשפט

במידת הצורך, אייצג אתכם בבית המשפט לענייני משפחה לאישור הסכם הגירושין, כנדרש על פי סעיף 3(ג) לחוק יחסי ממון בין בני זוג.

בעזרת הניסיון והמומחיות שלנו במשרד טאוב ושות’, נוכל להבטיח שהעברת הזכויות בדירה במסגרת הסכם הגירושין תתבצע באופן חלק, יעיל וחוקי, תוך שמירה על האינטרסים שלכם לאורך כל התהליך.

מהן ההשלכות המשפטיות והכלכליות של העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין?

העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין היא צעד משמעותי בעל השלכות משפטיות וכלכליות מרחיקות לכת. ראשית, חשוב להבין כי העברת הזכויות משנה את מעמדו המשפטי של כל אחד מבני הזוג ביחס לנכס. למשל, אם הדירה הייתה בבעלות משותפת והועברה במלואה לאחד מבני הזוג, הצד השני מאבד את זכויותיו המשפטיות בנכס. זאת בהתאם לסעיף 40 לחוק המקרקעין, התשכ”ט-1969, הקובע כי “בעלות וזכויות אחרות במקרקעין, כשהן נוגדות זו את זו, כוחן יפה לפי סדר רישומן”.

מבחינה כלכלית, העברת הזכויות בדירה עשויה להשפיע על מצבם הפיננסי של שני הצדדים. הצד המקבל את הזכויות מגדיל את הונו ועשוי ליהנות מעליית ערך עתידית של הנכס, בעוד שהצד המוותר על זכויותיו מאבד נכס משמעותי. יתרה מזאת, העברת הזכויות עשויה להשפיע על זכאותם של בני הזוג להטבות מס שונות, כגון פטור ממס שבח במכירה עתידית של דירת מגורים, בהתאם לסעיף 49 לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ”ג-1963.

חשוב לציין כי העברת הזכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין עשויה להשפיע גם על יחסי החוב של בני הזוג. לדוגמה, אם קיימת משכנתא על הדירה, יש לבחון כיצד תתחלק האחריות לתשלומה בין בני הזוג לאחר העברת הזכויות. בפסק דין תמ”ש (ת”א) 55724-03-15 נקבע כי “העברת זכויות בדירה אינה משחררת אוטומטית את הצד המעביר מהתחייבויותיו כלפי הבנק למשכנתאות, אלא אם כן הוסכם אחרת עם הבנק”.

לבסוף, חשוב להדגיש כי העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין דורשת רישום מתאים בלשכת רישום המקרקעין (טאבו) על מנת שתהיה תקפה כלפי צדדים שלישיים. זאת בהתאם לסעיף 7 לחוק המקרקעין, הקובע כי “עסקה במקרקעין טעונה רישום”. ללא רישום כזה, עלולות להיווצר בעיות משפטיות בעתיד, כגון במקרה של תביעות מצד נושים או יורשים פוטנציאליים. לכן, מומלץ מאוד להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני משפחה ומקרקעין בטרם חתימה על הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה, על מנת להבטיח כי כל ההיבטים המשפטיים והכלכליים נלקחים בחשבון.

מהן ההשלכות המשפטיות והכלכליות של העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מהן ההשלכות המשפטיות והכלכליות של העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד ניתן להבטיח שהעברת הזכויות בדירה תהיה הוגנת לשני הצדדים בהסכם גירושין?

הבטחת הוגנות בהעברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין היא סוגיה מורכבת ורגישה. ראשית, חשוב לערוך הערכת שווי מקצועית ואובייקטיבית של הדירה על ידי שמאי מקרקעין מוסמך. הערכה זו תשמש כבסיס לחלוקה הוגנת של הנכס בין בני הזוג. בנוסף, יש לקחת בחשבון את ההשקעות של כל אחד מבני הזוג בדירה לאורך השנים, כולל תשלומי משכנתא, שיפוצים ותחזוקה שוטפת.

שנית, יש לשקול את המצב הכלכלי הכולל של כל אחד מבני הזוג, כולל הכנסות, חסכונות ונכסים אחרים. זאת בהתאם לסעיף 5(א) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל”ג-1973, הקובע כי “עם התרת הנישואין או עם פקיעת הנישואין עקב מותו של בן זוג (להלן – פקיעת הנישואין) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג”. עם זאת, בית המשפט רשאי לסטות מחלוקה שווה בנסיבות מיוחדות, כפי שנקבע בסעיף 8(2) לחוק.

שלישית, יש לבחון אפשרויות שונות להעברת הזכויות בדירה, כגון מכירת הדירה וחלוקת התמורה, רכישת חלקו של בן הזוג האחר, או הסדר של דיור חלופי. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג נשאר לגור בדירה עם הילדים, ניתן לקבוע הסדר של “דיור חלופי” בו בן הזוג השני מקבל פיצוי כספי או נכס אחר בתמורה לחלקו בדירה.

לבסוף, חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין כדי לנסח את ההסכם באופן ברור ומפורט, תוך התייחסות לכל ההיבטים הרלוונטיים. ההסכם צריך לכלול סעיפים המתייחסים לחלוקת הזכויות בדירה, הסדרי תשלום, לוחות זמנים לביצוע ההעברה, וכן מנגנונים ליישוב מחלוקות עתידיות. חשוב לזכור כי על פי סעיף 2 לחוק יחסי ממון, הסכם ממון טעון אישור בית המשפט או בית הדין הדתי כדי שיהיה תקף, מה שמוסיף שכבת הגנה נוספת להבטחת הוגנות ההסכם.

כיצד ניתן להבטיח שהעברת הזכויות בדירה תהיה הוגנת לשני הצדדים בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד ניתן להבטיח שהעברת הזכויות בדירה תהיה הוגנת לשני הצדדים בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

האם יש השלכות מס על העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, ואם כן, מהן?

העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין עשויה להיות כרוכה בהשלכות מס משמעותיות. חשוב להבין את ההיבטים המיסויים הכרוכים בכך כדי להימנע מהפתעות לא נעימות בעתיד. ככלל, העברת זכויות בין בני זוג אגב גירושין פטורה ממס שבח ומס רכישה, בהתאם לסעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין. עם זאת, ישנם מספר תנאים והגבלות שחשוב להכיר.

ראשית, הפטור ממס חל רק על העברת זכויות בין בני הזוג עצמם. אם מועברות זכויות לצד שלישי, כגון ילדי בני הזוג, הדבר עלול להיות חייב במס. שנית, הפטור חל רק על דירת מגורים המשמשת למגורי המשפחה. העברת זכויות בנכסים אחרים, כמו דירות להשקעה או נכסים מסחריים, עשויה להיות חייבת במס. בנוסף, חשוב לציין כי הפטור ממס שבח ומס רכישה אינו חל על מס רווחי הון, אם רלוונטי.

דוגמה ממחישה: זוג נשוי שבבעלותו דירת מגורים בשווי 2 מיליון ₪. במסגרת הסכם הגירושין, הבעל מעביר את מלוא זכויותיו בדירה לאשתו. העברה זו תהיה פטורה ממס שבח ומס רכישה. לעומת זאת, אם הזוג היה מחליט להעביר את הזכויות בדירה לילדיהם, העברה זו הייתה עלולה להיות חייבת במס.

חשוב לציין כי ישנם מקרים מורכבים יותר, כמו למשל כאשר מדובר בדירה שנרכשה לפני הנישואין או כאשר ישנן מספר דירות בבעלות בני הזוג. במקרים אלו, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה ומיסוי מקרקעין כדי לקבל ייעוץ מקצועי ומותאם אישית. כמו כן, חשוב לוודא כי הסכם הגירושין מנוסח באופן שיבטיח את הפטור ממס ויימנע מחלוקות עתידיות מול רשויות המס.

האם יש השלכות מס על העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה, ואם כן, מהן?

האם יש השלכות מס על העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה, ואם כן, מהן?

מה חשוב לדעת על העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין?

נושא פרטים
מהות ההסכם הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה מצד אחד לצד השני
דרישות חוקיות – אישור בית המשפט או בית הדין הרבני
– רישום ההעברה בטאבו
– תשלום מס שבח (אם רלוונטי)
יתרונות – הסדרת חלוקת הרכוש
– מניעת סכסוכים עתידיים
– בהירות לגבי זכויות הבעלות
חסרונות – עלויות משפטיות ומיסוי
– תהליך ביורוקרטי מורכב
– השפעה על זכאות להטבות מסוימות
חוקים רלוונטיים – חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973
– חוק המקרקעין, תשכ”ט-1969
דוגמה זוג מתגרש כאשר הדירה רשומה על שם שניהם. במסגרת ההסכם, הבעל מעביר את חלקו לאישה תמורת תשלום או ויתור על זכויות אחרות

חשוב לציין כי העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין היא פעולה משפטית מורכבת. מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני משפחה ומקרקעין לקבלת ייעוץ מקצועי המותאם למקרה הספציפי.

בעת ניסוח ההסכם, יש לתת את הדעת לנושאים כגון:

  • שווי הדירה והערכת שמאי
  • חובות ומשכנתאות רשומים
  • זכויות דיירות מוגנת (אם רלוונטי)
  • השלכות מס אפשריות
  • הסדרי מגורים עתידיים

לפי סעיף 2(א) לחוק יחסי ממון בין בני זוג: “הסכם ממון טעון אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי שלו סמכות השיפוט בענייני נישואין וגירושין של בני הזוג, וכן אישור ובדיקה שבני הזוג עשו את ההסכם בהסכמה חופשית ובהבינם את משמעותו ואת תוצאותיו”.

חשוב לזכור כי העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין עשויה להשפיע על זכאויות שונות, כגון סיוע בשכר דירה או משכנתא מסובסדת. לכן, מומלץ לבחון את כלל ההשלכות לפני קבלת החלטה סופית.

מה קורה עם המשכנתא הקיימת על הדירה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כאשר בני זוג מתגרשים ומעבירים את הזכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, אחת הסוגיות המרכזיות שיש להתייחס אליה היא המשכנתא הקיימת על הדירה. בדרך כלל, ישנן מספר אפשרויות להתמודדות עם המשכנתא במצב כזה:

1. העברת המשכנתא לצד המקבל את הדירה: במקרה זה, הצד שמקבל את הזכויות בדירה לוקח על עצמו את מלוא האחריות להמשך תשלומי המשכנתא. זה מחייב אישור של הבנק המלווה, שיבחן את יכולת ההחזר של הצד המקבל. לפי סעיף 13 לחוק המשכון, תשכ”ז-1967, העברת המשכנתא דורשת הסכמה בכתב של הנושה (הבנק).

2. מכירת הדירה וסילוק המשכנתא: לעיתים, בני הזוג מחליטים למכור את הדירה ולחלק את התמורה ביניהם לאחר סילוק המשכנתא. זו אפשרות נפוצה כאשר אף אחד מהצדדים אינו מעוניין או מסוגל לקחת על עצמו את מלוא המשכנתא.

3. מימון מחדש של המשכנתא: במקרים מסוימים, הצד שמקבל את הדירה יכול לקחת משכנתא חדשה כדי לסלק את המשכנתא הקיימת ולרכוש את חלקו של בן הזוג השני. זה מאפשר “לנקות” את המשכנתא הישנה ולהתחיל מחדש. לדוגמה, אם הדירה שווה 2 מיליון ש”ח והמשכנתא הקיימת היא 1 מיליון ש”ח, הצד המקבל יכול לקחת משכנתא חדשה של 1.5 מיליון ש”ח – מיליון לסילוק המשכנתא הישנה וחצי מיליון לתשלום לבן הזוג השני.

חשוב לציין כי בכל מקרה, יש לקבל ייעוץ משפטי מקצועי ולהסדיר את העניין מול הבנק המלווה. בפסק דין תמ”ש (ת”א) 55162-03-18 נקבע כי גם אם בהסכם הגירושין הוסכם שצד אחד ייקח על עצמו את המשכנתא, הבנק עדיין רשאי לתבוע את שני בני הזוג אם יש הפרה בתשלומים. לכן, חשוב מאוד להסדיר את העניין באופן פורמלי מול הבנק כדי להגן על הצד שאינו נשאר בדירה.

מה קורה עם המשכנתא הקיימת על הדירה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מה קורה עם המשכנתא הקיימת על הדירה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

האם ניתן לבטל או לשנות את העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

שאלה זו מעלה סוגיה מורכבת בדיני משפחה וחוזים. ככלל, הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין מחייב את הצדדים ולא ניתן לשנותו או לבטלו באופן חד צדדי. עם זאת, ישנם מקרים חריגים בהם בית המשפט עשוי להתיר שינוי או ביטול של העברת זכויות בדירה שנקבעה בהסכם גירושין.

אחת הדרכים לשנות הסכם גירושין היא באמצעות הסכמה הדדית של שני הצדדים. אם בני הזוג מסכימים ביניהם על שינוי תנאי ההסכם, לרבות העברת הזכויות בדירה, הם יכולים לפנות לבית המשפט בבקשה לאשר את השינוי ולתת לו תוקף של פסק דין. חשוב לציין כי גם במקרה זה, בית המשפט יבחן את ההסכם החדש כדי לוודא שהוא הוגן ואינו פוגע בזכויות הילדים או צד שלישי.

במקרים בהם אין הסכמה בין הצדדים, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לביטול או שינוי ההסכם. על פי סעיף 2(ב) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973, בית המשפט רשאי לבטל או לשנות הסכם ממון שאושר או אומת “אם ראה שנסיבות העניין מצדיקות זאת”. עם זאת, בתי המשפט נוטים לכבד הסכמים שנחתמו בין הצדדים ויתערבו רק במקרים חריגים, כגון כאשר ההסכם נחתם תחת לחץ או כפייה, או כאשר חל שינוי מהותי בנסיבות שלא ניתן היה לצפותו בעת החתימה על ההסכם.

לדוגמה, בפסק דין תמ”ש (ת”א) 19270-07-10 פלוני נ’ פלונית, קבע בית המשפט כי ניתן לבטל סעיף בהסכם גירושין שקבע העברת זכויות בדירה, לאחר שהתברר כי האישה הסתירה מידע מהותי על נכסיה בעת החתימה על ההסכם. בית המשפט קבע כי הסתרת המידע פגמה בתוקפו של ההסכם ואפשרה את ביטולו. חשוב לזכור כי כל מקרה נבחן לגופו, וההחלטה תלויה בנסיבות הספציפיות של המקרה.

האם ניתן לבטל או לשנות את העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

האם ניתן לבטל או לשנות את העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד משפיעה העברת הזכויות בדירה על זכויות המגורים של הילדים בהסכם גירושין?

העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין יכולה להשפיע באופן משמעותי על זכויות המגורים של הילדים. על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ”ב-1962, טובת הילד היא שיקול מרכזי בכל החלטה הנוגעת אליו. לכן, בעת קביעת הסדרי המגורים לאחר הגירושין, יש לתת עדיפות לשמירה על יציבות ורציפות בחיי הילדים.

במקרים רבים, בית המשפט יעדיף להשאיר את הילדים בדירה המשפחתית המוכרת להם, גם אם הזכויות בה הועברו לאחד ההורים. זאת על מנת לצמצם את הפגיעה בשגרת חייהם ולאפשר להם להמשיך לגור בסביבה המוכרת. לדוגמה, בתיק תמ”ש (ת”א) 18189-07-11, קבע בית המשפט כי טובת הילדים מחייבת את המשך מגוריהם בדירה המשפחתית, למרות שהזכויות בה הועברו לאב.

עם זאת, העברת הזכויות בדירה לאחד ההורים אינה מבטיחה בהכרח את זכות המגורים של הילדים באותה דירה. במקרים מסוימים, ההורה שקיבל את הזכויות בדירה עשוי לבקש למכור אותה או להשכירה. במצב כזה, בית המשפט יצטרך לאזן בין זכויות הקניין של ההורה לבין טובת הילדים. בפסק דין תמ”ש (ת”א) 55785-02-12, נקבע כי יש לאפשר לאם למכור את הדירה שהועברה לבעלותה, תוך מתן פיצוי כספי לילדים עבור רכישת דירה חלופית.

חשוב לציין כי הסכם הגירושין יכול לכלול סעיפים המגבילים את זכותו של ההורה שקיבל את הדירה למכור או להשכיר אותה לתקופה מסוימת, על מנת להבטיח את המשך מגורי הילדים בה. בנוסף, ניתן לקבוע בהסכם הסדרים לפיצוי כספי או רכישת דירה חלופית עבור הילדים במקרה של מכירת הדירה. הסדרים אלו יכולים לסייע בשמירה על יציבות ורווחת הילדים לאורך זמן, גם לאחר העברת הזכויות בדירה במסגרת הסכם הגירושין.

כיצד משפיעה העברת הזכויות בדירה על זכויות המגורים של הילדים בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד משפיעה העברת הזכויות בדירה על זכויות המגורים של הילדים בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מהם הצעדים המשפטיים הנדרשים לרישום העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

לאחר חתימה על הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה, ישנם מספר צעדים משפטיים חיוניים שיש לבצע על מנת להשלים את התהליך ולרשום את העברת הזכויות באופן רשמי. ראשית, יש לוודא כי הסכם הגירושין אושר וקיבל תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, בהתאם לסעיף 2 לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973. אישור זה מהווה תנאי הכרחי להמשך התהליך.

לאחר קבלת אישור בית המשפט, הצעד הבא הוא הכנת והגשת טופס מס שבח (טופס מש”ח) לרשות המיסים. על פי סעיף 49(ב) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ”ג-1963, העברת זכויות במקרקעין בין בני זוג אגב גירושין פטורה ממס שבח ומס רכישה. עם זאת, חשוב להגיש את הטופס ולקבל אישור על הפטור ממס. במקביל, יש להכין ולחתום על הסכם מכר או העברת זכויות מפורט, המתבסס על הסכם הגירושין המאושר.

השלב הבא כולל פנייה ללשכת רישום המקרקעין (טאבו) לצורך רישום העברת הזכויות. יש להגיש בקשה לרישום העברת זכויות בצירוף המסמכים הבאים: הסכם הגירושין המאושר, הסכם המכר או העברת הזכויות, אישור מס שבח, ייפוי כוח נוטריוני (אם רלוונטי), ואישור עירייה על היעדר חובות ארנונה. חשוב לציין כי על פי תקנה 9 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תשע”ב-2011, יש להגיש את הבקשה תוך פרק זמן של 60 ימים מיום חתימת ההסכם.

במקרה שקיימת משכנתא על הדירה, יש לפנות לבנק המלווה ולהסדיר את העברת המשכנתא או פירעונה, בהתאם להסכמות שהושגו בהסכם הגירושין. לעיתים נדרשת הסכמת הבנק להעברת הזכויות, ויתכן שיידרשו מסמכים נוספים או ערבויות. לבסוף, לאחר השלמת כל הצעדים הנ”ל, רשם המקרקעין יבצע את רישום העברת הזכויות בפנקסי המקרקעין, ובכך יושלם התהליך המשפטי של העברת הזכויות בדירה במסגרת הסכם הגירושין.

מהם הצעדים המשפטיים הנדרשים לרישום העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מהם הצעדים המשפטיים הנדרשים לרישום העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

האם ישנן הגבלות על מכירת הדירה בעתיד לאחר העברת הזכויות במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

בהסכמי גירושין בהם מועברות זכויות בדירה מצד אחד לצד השני, עולה לעתים קרובות השאלה האם ישנן הגבלות על מכירת הדירה בעתיד. התשובה לשאלה זו תלויה במספר גורמים, וחשוב להבין את ההשלכות המשפטיות והכלכליות של העברת הזכויות.

ראשית, חשוב לציין כי ככלל, לאחר העברת הזכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, הבעלים החדש של הדירה (הצד שקיבל את הזכויות) רשאי למכור את הדירה כרצונו. עם זאת, ישנם מספר מצבים בהם עשויות להיות הגבלות על מכירת הדירה:

1. הגבלות מכוח הסכם הגירושין: לעתים, בני הזוג מסכימים במסגרת הסכם הגירושין על הגבלות מסוימות לגבי מכירת הדירה בעתיד. למשל, הסכמה שהדירה לא תימכר למשך תקופה מסוימת, או שמכירתה תהיה כפופה להסכמת שני הצדדים. הגבלות אלו תקפות כל עוד הן נכללו בהסכם הגירושין שאושר על ידי בית המשפט.

2. זכויות מגורים לילדים: במקרים רבים, הסכמי גירושין כוללים סעיף המבטיח את זכויות המגורים של הילדים בדירה. לפי סעיף 40 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962, הורים חייבים לדאוג למדורם של ילדיהם הקטינים. לכן, גם אם הזכויות בדירה הועברו לאחד ההורים, עשויה להיות הגבלה על מכירת הדירה כל עוד היא משמשת למגורי הילדים הקטינים.

לסיכום, חשוב מאוד לבחון בקפידה את הסכם הגירושין ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה לפני כל החלטה על מכירת הדירה. זאת כדי להבטיח שאין הפרה של הסכם הגירושין או פגיעה בזכויות הילדים. במקרה של ספק, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה לקבלת הבהרות או אישור למכירת הדירה.

האם ישנן הגבלות על מכירת הדירה בעתיד לאחר העברת הזכויות במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

האם ישנן הגבלות על מכירת הדירה בעתיד לאחר העברת הזכויות במסגרת הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד מתמודדים עם מצב בו אחד הצדדים מסרב לחתום על מסמכי העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין?

סירוב של אחד הצדדים לחתום על מסמכי העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין יכול להיות מצב מורכב ומתסכל. עם זאת, ישנם מספר צעדים משפטיים שניתן לנקוט כדי לאכוף את ההסכם ולהשלים את העברת הזכויות:

1. פנייה לבית המשפט לענייני משפחה: הצעד הראשון הוא להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לאכיפת הסכם הגירושין. בהתאם לסעיף 3(ג) לחוק בתי המשפט לענייני משפחה, תשנ”ה-1995, בית המשפט מוסמך לדון בתביעות לאכיפת הסכמי גירושין. בית המשפט יכול להוציא צו המורה לצד המסרב לחתום על המסמכים הנדרשים תוך פרק זמן מוגדר.

2. מינוי כונס נכסים: במקרים בהם הצד המסרב ממשיך להתעלם מהוראות בית המשפט, ניתן לבקש מינוי כונס נכסים. על פי תקנה 388 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע”ט-2018, בית המשפט רשאי למנות כונס נכסים לצורך ביצוע פסק דין. הכונס יוסמך לחתום על המסמכים הנדרשים במקום הצד המסרב, ובכך להשלים את העברת הזכויות.

3. הטלת קנסות וסנקציות: בית המשפט יכול להטיל קנסות כספיים או סנקציות אחרות על הצד המפר את ההסכם. לדוגמה, בתיק תמ”ש (ת”א) 36631-10-10, הטיל בית המשפט קנס יומי על בן זוג שסירב לחתום על מסמכי העברת זכויות בדירה. סנקציות אלו נועדו ליצור תמריץ כלכלי לציות להוראות בית המשפט.

4. תביעת נזיקין: במקרים קיצוניים, הצד הנפגע יכול לשקול הגשת תביעת נזיקין בגין הפרת חוזה והנזקים שנגרמו כתוצאה מהעיכוב בהעברת הזכויות. עם זאת, יש לשקול היטב את ההשלכות של צעד זה על היחסים העתידיים בין הצדדים, במיוחד אם יש ילדים משותפים.

חשוב לזכור כי התמודדות עם מצב זה דורשת סבלנות וייעוץ משפטי מקצועי. עורך דין המתמחה בדיני משפחה יוכל לסייע בבחירת האסטרטגיה המתאימה ביותר לנסיבות הספציפיות של המקרה, תוך שמירה על האינטרסים של הלקוח ומזעור הנזקים הנגרמים מהעיכוב בהעברת הזכויות.

כיצד מתמודדים עם מצב בו אחד הצדדים מסרב לחתום על מסמכי העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

כיצד מתמודדים עם מצב בו אחד הצדדים מסרב לחתום על מסמכי העברת הזכויות בדירה לאחר חתימה על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מהן האפשרויות העומדות בפני בני זוג שרוצים לחלק את זכויות הדירה באופן לא שווה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

בהסכם גירושין, בני זוג יכולים להחליט על חלוקה לא שווה של זכויות הדירה המשותפת. חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973, מאפשר לבני הזוג לקבוע הסדר ממון שונה מהאיזון השוויוני הקבוע בחוק. זאת בתנאי שההסכם נעשה בכתב, מרצונם החופשי של שני הצדדים, ללא לחץ או כפייה, ומתוך הבנה מלאה של משמעויותיו.

אחת האפשרויות היא העברת מלוא הזכויות בדירה לצד אחד, תמורת פיצוי כספי לצד השני. למשל, אם שווי הדירה הוא 2 מיליון ₪, הצד המקבל את הדירה יכול לשלם 1 מיליון ₪ לבן הזוג השני. אפשרות נוספת היא חלוקה לא שווה של אחוזי הבעלות, כגון 70% לצד אחד ו-30% לצד השני, בהתחשב בנסיבות כמו השקעה כספית לא שווה ברכישת הדירה או בשיפוצה.

חשוב לציין כי בית המשפט לענייני משפחה נדרש לאשר את הסכם הגירושין, כולל חלוקת הרכוש הלא שוויונית, כדי לוודא שאין פגיעה בזכויותיו של אחד הצדדים. בפסק דין תמ”ש (ת”א) 55724-03-15 א’ נ’ ב’ (פורסם בנבו, 03.01.2016), קבע בית המשפט כי יש לבחון את הגינות ההסכם ואת ההשלכות הכלכליות על כל אחד מהצדדים בטרם אישורו.

במקרים מסוימים, ניתן לקבוע הסדר של דחיית מכירת הדירה או העברת הזכויות לתקופה מוגדרת, למשל עד שהילדים יגיעו לגיל מסוים. בתקופה זו, אחד הצדדים יכול להמשיך להתגורר בדירה, תוך תשלום שכר דירה חלקי לצד השני. דוגמה לכך ניתן למצוא בפסק דין תמ”ש (ת”א) 36621-10-10 פלוני נ’ אלמונית (פורסם בנבו, 15.05.2012), שם אושר הסדר לפיו האישה תמשיך להתגורר בדירה עם הילדים למשך 5 שנים, ולאחר מכן תימכר הדירה והתמורה תחולק באופן לא שווה בין בני הזוג.

מהן האפשרויות העומדות בפני בני זוג שרוצים לחלק את זכויות הדירה באופן לא שווה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

מהן האפשרויות העומדות בפני בני זוג שרוצים לחלק את זכויות הדירה באופן לא שווה בהסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה?

עורך דין גירושין ודיני משפחה: סיוע בהסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה

הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה הוא נושא מורכב הדורש ידע משפטי מעמיק וניסיון רב. עורך דין המתמחה בגירושין ודיני משפחה יכול לסייע ללקוחות בדרכים הבאות:

1. ניסוח הסכם גירושין מקיף

עורך הדין יסייע בניסוח הסכם גירושין מפורט וברור, תוך התייחסות לכל ההיבטים הקשורים להעברת הזכויות בדירה. ההסכם יכלול סעיפים המתייחסים לאופן חלוקת הרכוש, תנאי המשכנתא, זכויות המגורים ועוד.

2. ייעוץ בנוגע להשלכות המיסוי

העברת זכויות בדירה במסגרת הליך גירושין עשויה להיות כרוכה בהשלכות מיסוי. עורך הדין יספק ייעוץ מקצועי לגבי היבטי המס השונים ויסייע בתכנון מס אופטימלי.

3. טיפול בהליכים מול רשם המקרקעין

עורך הדין יטפל בכל ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים לצורך העברת הזכויות בדירה, כולל הכנת המסמכים הדרושים והגשתם לרשם המקרקעין.

4. ייצוג בבית המשפט לענייני משפחה

במקרה של מחלוקות או קשיים בהגעה להסכמות, עורך הדין ייצג את הלקוח בבית המשפט לענייני משפחה ויפעל להשגת הסדר הוגן ומיטבי עבורו.

5. הגנה על זכויות הילדים

כאשר ישנם ילדים מעורבים, עורך הדין יוודא כי ההסכם מגן על זכויותיהם ומבטיח את רווחתם, תוך התייחסות להסדרי המגורים והמשמורת.

6. סיוע במשא ומתן

עורך הדין ינהל משא ומתן מול הצד השני או באי כוחו, במטרה להגיע להסכמות מיטביות עבור הלקוח בנוגע לחלוקת הרכוש והעברת הזכויות בדירה.

7. בחינת השלכות ארוכות טווח

עורך הדין יסייע ללקוח לבחון את ההשלכות ארוכות הטווח של ההסכם, כולל השפעתו על זכויות פנסיוניות, ביטוחי חיים ונכסים עתידיים.

סיכום

הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה הוא תהליך מורכב הדורש מומחיות משפטית. עורך דין המתמחה בגירושין ודיני משפחה יכול לספק את הידע, הניסיון והליווי הנדרשים כדי להבטיח שההסכם יהיה הוגן, תקף משפטית ומגן על האינטרסים של הלקוח ומשפחתו.

האם הסכם גירושין יכול להעביר זכויות בדירה באופן חוקי?

דנה ישבה במשרדו של עורך הדין, ידיה רועדות קלות כשהיא אוחזת בכוס התה החם. היא הביטה בחלון הגדול שמאחורי שולחן העבודה המהודר, מנסה להסתיר את הדמעות שהחלו להצטבר בזוויות עיניה. לאחר 15 שנות נישואין, היא ובעלה החליטו להתגרש. הכאב והאכזבה היו עדיין טריים, אך דנה ידעה שעליה להתמקד כעת בפרטים המעשיים של הפרידה.

הנושא שהטריד אותה יותר מכל היה הדירה המשותפת. זה היה הבית שבו גידלו את ילדיהם, המקום שבו בנו את חייהם יחד. דנה לא יכלה לדמיין את עצמה עוזבת את הבית הזה, אך היא גם ידעה שהיא לא תוכל לשלם את המשכנתא לבדה. היא הרגישה אבודה ומבולבלת, לא בטוחה כיצד לנהוג.

“אני מבין שאתם רוצים להגיע להסכם גירושין,” אמר עורך הדין בקול רך, מנסה להרגיע את דנה. “ואחד הנושאים המרכזיים הוא הדירה המשותפת, נכון?”

דנה הנהנה, מנגבת דמעה סוררת. “כן,” היא אמרה בקול חנוק. “אני פשוט לא יודעת מה לעשות. אני רוצה להישאר בבית, אבל אני לא בטוחה שאני יכולה להרשות לעצמי את זה.”

עורך הדין חייך אליה בעידוד. “אני מבין את החששות שלך, דנה. זו סיטואציה מורכבת רגשית וכלכלית. אבל יש לנו כמה אפשרויות שאנחנו יכולים לשקול.”

הוא פתח תיקייה על שולחנו והחל להסביר. “אחת האפשרויות היא להעביר את הזכויות בדירה במסגרת הסכם הגירושין. זה יכול להיות פתרון טוב אם את רוצה להישאר בדירה ובעלך מוכן לוותר על חלקו.”

דנה הרימה את מבטה, ניצוץ של תקווה בעיניה. “באמת? זה אפשרי?”

“בהחלט,” השיב עורך הדין. “הסכם גירושין הוא מסמך משפטי תקף שיכול להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג, כולל העברת זכויות בנכסים כמו דירה. אבל חשוב לזכור שיש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.”

הוא המשיך להסביר בסבלנות את ההיבטים השונים של העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין. דנה הקשיבה בריכוז, מרגישה כיצד הבלבול והחרדה מתחילים להתפוגג לאט לאט.

“קודם כל, צריך לוודא שההסכם מנוסח בצורה ברורה ומדויקת,” הסביר עורך הדין. “חשוב לציין במפורש את פרטי הנכס, את אופן העברת הזכויות, ואת התנאים הנלווים. למשל, האם יש תשלום פיצוי לצד שמוותר על חלקו בדירה?”

דנה הנהנה, מתחילה להבין את המורכבות של התהליך. “ומה לגבי המשכנתא?” היא שאלה בחשש.

“שאלה טובה,” השיב עורך הדין. “אם יש משכנתא על הדירה, צריך להסדיר גם את הנושא הזה בהסכם. זה יכול לכלול הסכמה על מי יישא בתשלומי המשכנתא, או אפילו מימון מחדש של ההלוואה על שמך בלבד.”

הוא המשיך להסביר על ההיבטים המשפטיים והפיננסיים של העברת הזכויות בדירה. דנה הרגישה כיצד הידע והמידע מעניקים לה תחושת שליטה וביטחון שלא הייתה לה קודם.

“חשוב גם לזכור,” הוסיף עורך הדין, “שהעברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין יכולה להיות פטורה ממס שבח ומס רכישה, בכפוף לתנאים מסוימים. זה יכול לחסוך לכם הרבה כסף.”

עיניה של דנה נפערו בהפתעה. “באמת? לא ידעתי את זה.”

“כן, זו הטבת מס משמעותית שכדאי לנצל,” אישר עורך הדין. “אבל חשוב לוודא שההסכם עומד בכל הדרישות החוקיות כדי ליהנות מהפטור הזה.”

ככל שהשיחה התקדמה, דנה הרגישה כיצד הפחד והחרדה מפנים את מקומם לתחושת הקלה ותקווה. היא הבינה שיש לה אפשרויות, ושעם הייעוץ המשפטי הנכון, היא יכולה למצוא פתרון שיאפשר לה להישאר בביתה.

“אז מה הצעד הבא?” שאלה דנה, מרגישה לראשונה מזה זמן רב שיש לה כיוון ברור.

עורך הדין חייך. “הצעד הבא הוא לשבת עם בעלך ולנסות להגיע להסכמות. אני אכין טיוטה של הסכם שמתייחס לכל הנקודות שדיברנו עליהן. נעבור על זה יחד, נוודא שהכל ברור ומוסכם, ואז נגיש את ההסכם לאישור בית המשפט.”

דנה הנהנה, מרגישה לראשונה מזה זמן רב תחושת הקלה. “תודה רבה,” אמרה בכנות. “אני מרגישה הרבה יותר בטוחה עכשיו.”

כשיצאה ממשרדו של עורך הדין, דנה הרגישה כאילו משא כבד הוסר מכתפיה. היא ידעה שהדרך עוד ארוכה, אבל עכשיו היה לה כיוון ברור ותוכנית פעולה. עם הייעוץ המשפטי הנכון והבנה טובה יותר של זכויותיה ואפשרויותיה, היא הרגישה מוכנה להתמודד עם האתגרים שעוד לפניה.

הסיפור של דנה מדגים את החשיבות של ייעוץ משפטי מקצועי בתהליך הגירושין, במיוחד כשמדובר בנושאים מורכבים כמו העברת זכויות בדירה. עם הידע והתמיכה הנכונים, אפשר למצוא פתרונות שמגנים על האינטרסים של כל הצדדים ומאפשרים התחלה חדשה.

פסקי דין רלוונטיים: הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה – 15 פסקי דין חשובים

1. בג”ץ 1000/92 בבלי נ’ בית הדין הרבני הגדול: פסק דין זה עסק בסוגיית חלוקת רכוש בין בני זוג בעת גירושין, ובפרט בשאלת הבעלות על דירת המגורים. בית המשפט העליון קבע כי יש להחיל את עקרון השוויון בחלוקת הרכוש, גם כאשר הדירה רשומה על שם אחד מבני הזוג בלבד. פסק דין זה מהווה תקדים חשוב בנושא העברת זכויות בדירה במסגרת הסכמי גירושין. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

2. ע”א 1915/91 יעקובי נ’ יעקובי: בפסק דין זה נדונה שאלת חלוקת הרכוש בין בני זוג שנישאו לפני חקיקת חוק יחסי ממון. בית המשפט העליון קבע כי יש להחיל את “הלכת השיתוף” גם על זוגות אלה, ובכך הרחיב את האפשרות להעברת זכויות בדירה במסגרת הסכמי גירושין. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

3. בע”מ 5879/04 פלוני נ’ פלונית: פסק דין זה עסק בשאלת תוקפו של הסכם גירושין שכלל העברת זכויות בדירה, כאשר ההסכם לא אושר על ידי בית המשפט. בית המשפט העליון קבע כי הסכם כזה עשוי להיות תקף גם ללא אישור, אם הוכח כי נחתם מתוך רצון חופשי ובהבנה מלאה של משמעויותיו. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

4. תמ”ש (ת”א) 19270/03 ח.ש נ’ ח.ג: בפסק דין זה נדונה שאלת העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, כאשר הדירה הייתה רשומה על שם הורי אחד מבני הזוג. בית המשפט קבע כי יש לבחון את כוונת הצדדים ואת התנהגותם לאורך השנים כדי לקבוע האם הדירה נחשבת לרכוש משותף. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

5. בע”מ 7272/10 פלונית נ’ פלוני: פסק דין זה עסק בשאלת פרשנותו של הסכם גירושין שכלל סעיף העברת זכויות בדירה. בית המשפט העליון קבע כי יש לפרש את ההסכם לפי אומד דעת הצדדים בעת כריתתו, תוך התחשבות בנסיבות החתימה ובהתנהגות הצדדים לאחר מכן. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

6. תמ”ש (ת”א) 36621-10-10 א.ש נ’ י.ש: בפסק דין זה נדונה שאלת ביטול הסכם גירושין שכלל העברת זכויות בדירה, בטענה לכפייה ועושק. בית המשפט קבע כי יש לבחון בקפידה טענות אלה, אך הנטל להוכחתן מוטל על הצד הטוען לביטול ההסכם. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

7. בע”מ 8206/14 פלונית נ’ פלוני: פסק דין זה עסק בשאלת חלוקת הרכוש בין בני זוג ידועים בציבור, לרבות העברת זכויות בדירה. בית המשפט העליון קבע כי יש להחיל את עקרונות השיתוף גם על זוגות אלה, בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

8. תמ”ש (ת”א) 55724-03-15 ל.ג נ’ ע.ג: בפסק דין זה נדונה שאלת העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, כאשר הדירה נרכשה בכספי ירושה של אחד מבני הזוג. בית המשפט קבע כי יש לבחון את אופן השימוש בכספי הירושה ואת כוונת הצדדים לשיתוף בנכס. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

9. בע”מ 1398/11 אלמונית נ’ אלמוני: פסק דין זה עסק בשאלת תוקפו של הסכם גירושין שכלל העברת זכויות בדירה, כאשר ההסכם נחתם ללא ייצוג משפטי. בית המשפט העליון קבע כי היעדר ייצוג משפטי אינו פוסל את ההסכם מאליו, אך יש לבחון בקפידה את נסיבות החתימה ואת הבנת הצדדים את משמעות ההסכם. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

10. תמ”ש (חי’) 12744-08-17 ר.כ נ’ מ.כ: בפסק דין זה נדונה שאלת העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, כאשר הדירה הייתה ממושכנת לבנק. בית המשפט קבע כי יש לבחון את יכולת הצדדים לעמוד בתנאי המשכנתא ואת השלכות העברת הזכויות על חובות הצדדים כלפי הבנק. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

11. בע”מ 7426/14 פלונית נ’ פלוני: פסק דין זה עסק בשאלת פרשנותו של הסכם גירושין שכלל סעיף העברת זכויות בדירה, כאשר התגלעה מחלוקת לגבי אופן מימוש ההסכם. בית המשפט העליון קבע כי יש לפרש את ההסכם באופן שיגשים את כוונת הצדדים ויביא לתוצאה הגיונית וצודקת. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

12. תמ”ש (ת”א) 28951-08-16 ד.ל נ’ א.ל: בפסק דין זה נדונה שאלת העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, כאשר הדירה נרכשה במהלך הנישואין אך נרשמה על שם אחד מבני הזוג בלבד. בית המשפט קבע כי יש לבחון את נסיבות רכישת הדירה ואת התנהלות הצדדים לאורך השנים כדי לקבוע את אופן חלוקת הזכויות. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

13. בע”מ 919/15 פלוני נ’ פלונית: פסק דין זה עסק בשאלת תוקפו של הסכם גירושין שכלל העברת זכויות בדירה, כאשר אחד הצדדים טען לטעות בכריתת ההסכם. בית המשפט העליון קבע כי יש לבחון בקפידה טענות לטעות בהסכמי גירושין, תוך התחשבות בעקרון סופיות ההסכם ובצורך ביציבות משפטית. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

14. תמ”ש (ת”א) 41782-08-18 ש.ר נ’ י.ר: בפסק דין זה נדונה שאלת העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין, כאשר הדירה הייתה בבעלות משותפת של בני הזוג וצד שלישי. בית המשפט קבע כי יש לבחון את השלכות העברת הזכויות על זכויותיו של הצד השלישי ואת האפשרות לביצוע ההעברה מבחינה משפטית ומעשית. פסק הדין המלא זמין באתר נבו.

15. בע”מ 2478/14 פלוני נ’ פלונית: פסק דין זה עסק בשאלת פרשנותו של הסכם גירושין שכלל סעיף העברת זכויות בדירה, כאשר התגלעה מחלוקת לגבי מועד ביצוע ההעברה. בית המשפט העליון קבע כי יש לפרש את ההסכם באופן שיאזן בין האינטרסים של שני הצדדים ויביא לתוצאה הוגנת ומעשית. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

סיכום מאמר: הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה

הסכם גירושין הכולל העברת זכויות בדירה הוא נושא מורכב בעל השלכות משפטיות וכלכליות משמעותיות. מאמר זה סוקר את הנקודות העיקריות שיש לקחת בחשבון:

העברת זכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין דורשת התייחסות להיבטים רבים, כגון הוגנות החלוקה, השלכות המס, והטיפול במשכנתא קיימת. חשוב להבטיח שההסכם יהיה הוגן לשני הצדדים ויתחשב בזכויות המגורים של הילדים.

יש לבחון את האפשרות לשינוי או ביטול העברת הזכויות לאחר חתימת ההסכם, וכן את הצעדים המשפטיים הנדרשים לרישום ההעברה. יש לשקול גם מגבלות אפשריות על מכירת הדירה בעתיד.

במקרים בהם אחד הצדדים מסרב לחתום על מסמכי העברת הזכויות, יש לבחון את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשות הצד השני. כמו כן, יש לדון באפשרויות לחלוקה לא שווה של זכויות הדירה, אם זה רצון בני הזוג.

חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בדיני משפחה כדי להבטיח שכל ההיבטים הללו מטופלים כראוי בהסכם הגירושין.

אם אתם מתמודדים עם סוגיות הקשורות להסכם גירושין והעברת זכויות בדירה, אנו מזמינים אתכם לפנות למשרד טאוב ושות’ לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום. מלאו את טופס יצירת הקשר בסוף המאמר או התקשרו למספר 072-3925081 כדי לקבוע פגישת ייעוץ.

השאירו פרטים ואשוב אליכם בהקדם
הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה

שיתוף המאמר הסכם גירושין בו הועברו הזכויות בדירה בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email