צעדים למניעת עגינות

משרד עורכי דין שמתמחה בצעדים למניעת עגינות

אם אתם מתכננים להינשא או נשואים כבר, סוגיית העגינות היא נושא חשוב שראוי להכיר ולהתייחס אליו ברצינות. עגינות היא מצב בו אישה נשואה אינה יכולה להתגרש בשל סירוב בעלה לתת לה גט, והיא יכולה להוביל לסבל רב ולפגיעה בזכויות בסיסיות. מאמר זה נועד לספק לכם מידע חיוני על הצעדים שניתן לנקוט כדי למנוע עגינות ולהגן על עצמכם מבחינה משפטית.

במאמר נדון בשאלות מרכזיות כמו הצעדים המשפטיים הראשונים למניעת עגינות, חשיבותו של הסכם קדם-נישואין, פעולות שניתן לנקוט במהלך הנישואין, תפקידם של בתי הדין הרבניים והחוקים האזרחיים בנושא, וכיצד ארגוני זכויות אדם פועלים בתחום. כמו כן, נבחן צעדים שניתן לנקוט במקרים מורכבים של בן זוג נעדר או מסרב לתת גט, ונתייחס לאפשרויות הקיימות בקהילות דתיות שונות.

חשוב להדגיש כי קבלת סיוע משפטי מקצועי מעורך דין המתמחה בתחום היא קריטית. עורך דין מנוסה יכול לסייע לכם לנסח הסכמים מתאימים, להבין את זכויותיכם, ולייצג אתכם מול הרשויות הרלוונטיות. הוא יכול גם לספק ייעוץ מותאם אישית למצבכם הספציפי ולהציע פתרונות יצירתיים שיכולים למנוע עגינות בעתיד. ידע והכנה מראש הם המפתח להגנה על זכויותיכם ולהבטחת עתיד בטוח יותר.

כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע לכם למנוע עגינות?

כמשרד עורכי דין מוביל בתחום דיני המשפחה, אנו במשרד טאוב ושות’ מבינים היטב את הסבל והקושי הכרוכים בעגינות. אנו מחויבים לסייע ללקוחותינו למנוע מצבים אלו ולהבטיח את חירותם האישית.

הנה כמה מהדרכים בהן אנו יכולים לסייע לכם:

1. עריכת הסכמי קדם-נישואין

אנו ממליצים בחום על עריכת הסכם קדם-נישואין מקיף, הכולל סעיפים למניעת עגינות. הסכם כזה יכול לכלול התחייבות הדדית של בני הזוג להתגרש בגט פיטורין כדת משה וישראל במקרה של פירוד, וכן קנסות כספיים משמעותיים במקרה של סירוב למתן או קבלת גט.

2. ייצוג בבתי הדין הרבניים

במקרה של סרבנות גט, אנו מייצגים את לקוחותינו בבתי הדין הרבניים ופועלים בנחישות להשגת צווי הגבלה נגד סרבני גט. חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), תשנ”ה-1995, מאפשר לבית הדין להטיל סנקציות שונות על סרבני גט, כולל שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ, ואף מאסר.

3. פנייה לערכאות אזרחיות

במקביל להליכים בבית הדין הרבני, אנו יכולים לפעול גם בערכאות אזרחיות. למשל, הגשת תביעת נזיקין נגד סרבן גט בגין הפרת חובת תום הלב וגרימת עגמת נפש. בתיק תמ”ש 19270/03 (כ”ס) פלונית נ’ אלמוני, נפסקו פיצויים בסך 425,000 ₪ לאישה שבעלה סירב לתת לה גט במשך 12 שנים.

4. שימוש בכלים בינלאומיים

כאשר סרבן הגט נמצא בחו”ל, אנו יכולים לפעול במישור הבינלאומי. זה כולל פנייה לבתי משפט זרים לאכיפת פסקי דין ישראליים, ושיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים הפועלים למניעת עגינות.

5. ייעוץ וליווי מתמשך

לאורך כל התהליך, אנו מעניקים ללקוחותינו ייעוץ משפטי מקיף וליווי רגשי תומך. אנו מסבירים את כל האפשרויות העומדות בפניהם, ועוזרים להם לקבל החלטות מושכלות בתקופה מאתגרת זו.

במשרד טאוב ושות’, אנו מאמינים שכל אדם זכאי לחירות אישית ולהזדמנות לפתוח דף חדש בחייו. אנו נעשה כל שביכולתנו כדי להבטיח שזכות זו תישמר עבור לקוחותינו.

מהם הצעדים המשפטיים הראשונים שכדאי לנקוט כדי למנוע עגינות עוד לפני הנישואין?

מניעת עגינות היא נושא חשוב שכדאי להתייחס אליו עוד לפני הנישואין. ישנם מספר צעדים משפטיים שניתן לנקוט כדי להפחית את הסיכון לעגינות בעתיד:

1. הסכם קדם-נישואין: זהו אחד הכלים המשפטיים החשובים ביותר למניעת עגינות. הסכם זה נחתם לפני הנישואין וקובע תנאים למתן גט במקרה של פירוד. חשוב לכלול בהסכם סעיפים המחייבים את הצדדים להתגרש בבית דין רבני מוסכם תוך פרק זמן קצוב, ולהטיל קנסות כספיים על צד שמסרב לתת גט. לפי סעיף 2 לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973, הסכם כזה תקף משפטית אם אושר בבית המשפט או בבית הדין הדתי.

2. רישום נישואין אזרחי: זוגות יכולים לשקול רישום נישואין אזרחי בחו”ל, בנוסף או במקום נישואין דתיים בישראל. הדבר מאפשר פנייה לבית המשפט לענייני משפחה במקרה של סכסוך, ומקל על הליך הגירושין. בג”ץ הכיר בתוקפם של נישואין אזרחיים שנערכו בחו”ל (בג”ץ 2232/03 פלונית נ’ בית הדין הרבני האזורי תל-אביב-יפו).

3. ייפוי כוח מתמשך: מומלץ להכין ייפוי כוח מתמשך המסמיך אדם אחר לפעול בשם בן הזוג במקרה של היעדרות או אי-כשירות. זה יכול לסייע במניעת מצבי עגינות במקרים של היעלמות או מחלה. ייפוי כוח כזה מוסדר בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962.

4. בירור מעמד אישי: חשוב לוודא שאין מניעות הלכתיות לנישואין, כמו למשל במקרה של כהן וגרושה. בירור זה יכול למנוע מצבים של נישואין פסולים שעלולים להוביל לעגינות. הרבנות הראשית לישראל מנהלת מרשם של פסולי חיתון שכדאי לבדוק לפני הנישואין.

נקיטת צעדים אלו לפני הנישואין יכולה לספק הגנה משפטית משמעותית ולהפחית את הסיכון לעגינות בעתיד. חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה כדי להבטיח שכל הצעדים הנחוצים ננקטים בצורה נכונה ותקפה משפטית.

מהם הצעדים המשפטיים הראשונים שכדאי לנקוט כדי למנוע עגינות עוד לפני הנישואין?

מהם הצעדים המשפטיים הראשונים שכדאי לנקוט כדי למנוע עגינות עוד לפני הנישואין?

כיצד הסכם קדם-נישואין יכול לשמש כאחד הצעדים למניעת עגינות, ומה חשוב לכלול בו?

הסכם קדם-נישואין הוא כלי משפטי חשוב שיכול לסייע רבות במניעת עגינות. הסכם זה נחתם לפני הנישואין ומגדיר מראש את ההסדרים הכלכליים והמשפטיים במקרה של פירוד או גירושין. בהקשר של מניעת עגינות, חשוב לכלול בהסכם סעיפים המתייחסים ספציפית לנושא מתן הגט.

אחד הסעיפים החשובים ביותר שיש לכלול בהסכם קדם-נישואין הוא התחייבות הדדית של בני הזוג לתת גט בתוך פרק זמן מוגדר מרגע שאחד הצדדים מבקש זאת. לדוגמה, ניתן לקבוע כי אם אחד מבני הזוג יבקש להתגרש, הצד השני מתחייב לתת או לקבל את הגט תוך 180 יום. בנוסף, חשוב לכלול סנקציות כלכליות משמעותיות במקרה של סירוב למתן גט, כגון תשלום מזונות מוגדלים או פיצוי כספי גבוה.

חשוב לציין כי על פי החוק למניעת סרבנות גט (תיקוני חקיקה), התשע”ו-2016, בתי הדין הרבניים מוסמכים לאכוף הסכמים קדם-נישואין שנחתמו כדין. זאת אומרת שאם אחד הצדדים מפר את ההתחייבות למתן גט, בית הדין יכול להטיל עליו סנקציות כלכליות או אחרות בהתאם להסכם. פסק דין תקדימי בנושא זה ניתן בתיק 1117945/1 בבית הדין הרבני הגדול, שבו נקבע כי הסכם קדם-נישואין תקף ומחייב גם מבחינה הלכתית.

בנוסף להתחייבות למתן גט, חשוב לכלול בהסכם קדם-נישואין סעיפים המסדירים נושאים כלכליים כמו חלוקת רכוש, מזונות ילדים ומשמורת. הסדרה מראש של נושאים אלו יכולה למנוע סכסוכים עתידיים ולהקל על תהליך הגירושין אם יתרחש. לדוגמה, ניתן לקבוע מראש כי הרכוש המשותף יחולק שווה בשווה, או להגדיר מראש את סכום המזונות שישולם עבור כל ילד.

כיצד הסכם קדם-נישואין יכול לשמש כאחד הצעדים למניעת עגינות, ומה חשוב לכלול בו?

כיצד הסכם קדם-נישואין יכול לשמש כאחד הצעדים למניעת עגינות, ומה חשוב לכלול בו?

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במהלך הנישואין כדי להבטיח גט בעתיד אם יהיה צורך?

במהלך הנישואין ישנם מספר צעדים חשובים שזוגות יכולים לנקוט כדי להפחית את הסיכון לעגינות במקרה של פירוד עתידי. אחד הצעדים המשמעותיים ביותר הוא חתימה על הסכם לכבוד הדדי. הסכם זה, המוכר גם כ”הסכם מאהבה”, נועד להבטיח שבמקרה של משבר בנישואין, שני בני הזוג יתחייבו לפעול בהגינות ולהימנע מסחטנות או עיכוב הגט. ההסכם כולל סעיפים המחייבים את הצדדים להתייצב בפני בית הדין הרבני תוך פרק זמן מוגדר מרגע שאחד מבני הזוג מבקש להתגרש, ולשתף פעולה בהליך מתן וקבלת הגט.

צעד נוסף הוא שמירה על תיעוד ורישום מסודר של נכסים ורכוש משותף. זוגות יכולים לנהל רישום מפורט של הנכסים שנרכשו במהלך הנישואין, כולל דירות, רכבים, חסכונות ונכסים פיננסיים אחרים. תיעוד זה יכול לסייע במקרה של סכסוך עתידי ולמנוע מצבים בהם אחד מבני הזוג מנסה להסתיר נכסים או לעכב את הליך הגירושין מסיבות כלכליות. בנוסף, שמירה על תקשורת פתוחה וכנה בנושאים כלכליים לאורך הנישואין יכולה למנוע אי הבנות ומחלוקות בעתיד.

חשוב גם לשמור על קשרים חברתיים ומשפחתיים עצמאיים במהלך הנישואין. זוגות רבים נוטים להתמזג לחיים משותפים ולאבד את הזהות העצמאית שלהם. שמירה על קשרים חברתיים נפרדים, פיתוח קריירה עצמאית ושמירה על עצמאות כלכלית מסוימת יכולים לסייע במקרה של פרידה ולהפחית את התלות ההדדית שעלולה להוביל לעגינות. לפי סעיף 3א לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973, בני זוג רשאים לערוך הסכם ממון ביניהם ולשנותו, ברוח עיקרון זה של שמירה על עצמאות כלכלית.

לבסוף, חשוב לציין את חשיבותה של הדרכה וייעוץ מקצועי. זוגות יכולים לפנות לייעוץ משפטי או רבני מוסמך כדי להבין את זכויותיהם וחובותיהם במסגרת הנישואין ולקבל הדרכה כיצד להתנהל נכון מבחינה משפטית ודתית. למשל, בפסק דין תיק 1270167/1 של בית הדין הרבני הגדול, נקבע כי יש חשיבות רבה להדרכה נכונה של בני זוג טרם נישואיהם ובמהלכם, כדי למנוע מצבי עגינות עתידיים. פנייה לייעוץ מקצועי יכולה לסייע בזיהוי בעיות פוטנציאליות מבעוד מועד ולמצוא פתרונות מוסכמים.

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במהלך הנישואין כדי להבטיח גט בעתיד אם יהיה צורך?

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במהלך הנישואין כדי להבטיח גט בעתיד אם יהיה צורך?

מהם הצעדים העיקריים למניעת עגינות בישראל?

צעד תיאור חוק/תקדים רלוונטי
הסכם קדם נישואין חתימה על הסכם המסדיר מראש את נושא הגירושין וחלוקת הרכוש חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973
הפקדת גט מראש הפקדת גט בבית הדין הרבני לפני הנישואין או במהלכם תקנות הדיון בבתי הדין הרבניים בישראל, התשנ”ג
סנקציות על סרבני גט הגבלות על סרבני גט כגון שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ ועוד חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), תשנ”ה-1995
תביעת נזיקין הגשת תביעה אזרחית לפיצויים בגין סרבנות גט פסק דין בתיק תמ”ש 19270/03 (2004)
היתר נישואין קבלת היתר מבית הדין הרבני להינשא מחדש במקרים מיוחדים תקנת הגאונים (היתר מאה רבנים)

טבלה זו מציגה את הצעדים העיקריים למניעת עגינות בישראל. חשוב לציין כי כל מקרה הוא ייחודי, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה לקבלת ייעוץ מקצועי מותאם אישית.

לדוגמה, זוג צעיר המתכנן להינשא יכול לשקול חתימה על הסכם קדם נישואין כצעד מניעתי. במקרה של סרבנות גט, ניתן לפנות לבית הדין הרבני בבקשה להטלת סנקציות על הסרבן, כגון עיכוב יציאה מהארץ או שלילת רישיון נהיגה.

חשוב לזכור כי החוק בישראל מכיר בחומרת בעיית העגינות ומספק כלים משפטיים להתמודדות עמה. עם זאת, יישום הצעדים הללו דורש לעיתים מאבק משפטי ממושך ומורכב.

מהם הצעדים למניעת עגינות שבתי הדין הרבניים נוקטים כדי לסייע לנשים עגונות?

בתי הדין הרבניים בישראל נוקטים במספר צעדים משמעותיים כדי למנוע עגינות ולסייע לנשים עגונות. אחד הכלים המרכזיים העומדים לרשותם הוא הטלת סנקציות על סרבני גט. על פי חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ”ה-1995, בית הדין רשאי להטיל הגבלות שונות על בעל המסרב לתת גט לאשתו, כגון שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ, איסור על החזקת חשבון בנק, ואף מאסר. צעדים אלה נועדו להפעיל לחץ על הבעל הסרבן ולעודד אותו לתת גט.

בנוסף, בתי הדין הרבניים פועלים לאיתור בעלים נעדרים במקרים של עגינות. הם משתפים פעולה עם גורמי אכיפת החוק, משרד החוץ ומערכות מודיעין כדי לאתר בעלים שנעלמו או ברחו לחו”ל. במקרים מסוימים, בתי הדין אף מפרסמים את פרטי הבעלים הנעדרים בתקשורת ומבקשים את עזרת הציבור באיתורם. למשל, בשנת 2018 פורסם מקרה של אישה עגונה שבעלה נעלם במשך 17 שנה, ובעקבות פרסום תמונתו בתקשורת, הוא אותר ונתן גט.

בתי הדין הרבניים גם מקדמים פתרונות הלכתיים יצירתיים למניעת עגינות. אחד הפתרונות המשמעותיים הוא “זיכוי גט”, שבו בית הדין מאשר גט עבור האישה גם ללא הסכמת הבעל, במקרים קיצוניים כמו בעל שנמצא במצב רפואי קשה ואינו מסוגל לתת גט. פתרון נוסף הוא “הפקעת קידושין”, שבו בית הדין מבטל למפרע את הנישואין במקרים חריגים, כמו במקרה של בעל שנעלם ללא עקבות.

לבסוף, בתי הדין הרבניים פועלים להגברת המודעות לנושא העגינות ולקידום הסכמי קדם-נישואין. הם מעודדים זוגות לחתום על הסכמים אלה, המבטיחים מתן גט במקרה של פירוד, ומקיימים כנסים והרצאות להסברת חשיבותם. בנוסף, בתי הדין משתפים פעולה עם ארגוני נשים וזכויות אדם כדי למצוא פתרונות נוספים לבעיית העגינות ולהגביר את המודעות הציבורית לנושא.

מהם הצעדים למניעת עגינות שבתי הדין הרבניים נוקטים כדי לסייע לנשים עגונות?

מהם הצעדים למניעת עגינות שבתי הדין הרבניים נוקטים כדי לסייע לנשים עגונות?

כיצד חוקים אזרחיים בישראל תומכים בצעדים למניעת עגינות, ומה ניתן לעשות כדי לחזק אותם?

מדינת ישראל נוקטת במספר צעדים חוקיים ומשפטיים על מנת למנוע מקרי עגינות ולסייע לנשים עגונות. אחד החוקים המרכזיים בתחום זה הוא “חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ”ה-1995”. חוק זה מאפשר לבתי הדין הרבניים להטיל סנקציות שונות על סרבני גט, כגון שלילת רישיון נהיגה, הגבלות על חשבונות בנק, ואף מאסר. מטרת החוק היא ליצור לחץ על הבעל הסרבן ולעודד אותו לתת גט לאשתו.

חוק נוסף שתומך במאבק נגד עגינות הוא “חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי”ג-1953”. חוק זה קובע כי בתי הדין הרבניים מוסמכים לדון בענייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל. סעיף 6 לחוק זה מאפשר לבית הדין להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ נגד בן זוג שמסרב לתת גט, וכך למנוע מצב בו הסרבן יעזוב את הארץ ויותיר את בן הזוג העגון ללא אפשרות לקבל גט.

על אף הצעדים הקיימים, ישנם מספר דרכים בהן ניתן לחזק את המערכת החוקית בישראל כדי למנוע עגינות ביתר שאת. אחת ההצעות היא להרחיב את סמכויות בתי הדין הרבניים בכל הנוגע להטלת סנקציות על סרבני גט. למשל, ניתן לשקול הטלת קנסות כספיים משמעותיים או הגבלות נוספות על חירותו של הסרבן. בנוסף, יש הקוראים לחקיקה שתאפשר לבתי המשפט האזרחיים להתערב במקרים קיצוניים של סרבנות גט ולהעניק סעד לצד הנפגע.

דוגמה מעניינת לצעד חקיקתי אפשרי היא הצעת חוק שהועלתה בכנסת ב-2018, אשר ביקשה לאפשר תביעות נזיקין נגד סרבני גט. הצעה זו, אם תתקבל, תאפשר לבן הזוג העגון לתבוע פיצויים כספיים מהסרבן על הנזק הנפשי והכלכלי שנגרם לו כתוצאה מסרבנות הגט. צעד כזה עשוי ליצור תמריץ כלכלי משמעותי למתן גט ולמנוע מקרי עגינות ממושכים. חשוב לציין כי יישום צעדים אלו דורש איזון עדין בין שמירה על עקרונות ההלכה היהודית לבין הגנה על זכויות האדם והאזרח במדינת ישראל.

כיצד חוקים אזרחיים בישראל תומכים בצעדים למניעת עגינות, ומה ניתן לעשות כדי לחזק אותם?

כיצד חוקים אזרחיים בישראל תומכים בצעדים למניעת עגינות, ומה ניתן לעשות כדי לחזק אותם?

אילו צעדים למניעת עגינות יכולות נשים לנקוט כדי להגן על עצמן מבחינה משפטית וכלכלית?

נשים יכולות לנקוט במספר צעדים חשובים כדי להגן על עצמן מפני עגינות ולהבטיח את זכויותיהן המשפטיות והכלכליות. אחד הצעדים המשמעותיים ביותר הוא חתימה על הסכם קדם-נישואין. הסכם זה, המעוגן בחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973, מאפשר לבני הזוג להסדיר מראש את חלוקת הרכוש והנכסים במקרה של גירושין. חשוב לכלול בהסכם סעיף המחייב את הבעל לתת גט בתוך פרק זמן מוגדר מרגע הפירוד, ולקבוע קנסות כספיים משמעותיים במקרה של סירוב.

צעד נוסף הוא שמירה על עצמאות כלכלית במהלך הנישואין. על פי תקנת הרבנות הראשית משנת תש”ד (1944), אישה זכאית לעבוד ולהחזיק בחשבון בנק נפרד. מומלץ לנשים לשמור על קריירה עצמאית, לצבור חסכונות ונכסים על שמן, ולתעד את תרומתן הכלכלית למשק הבית המשותף. במקרה של סכסוך, תיעוד זה יכול לסייע בהוכחת זכאותן לחלק הוגן ברכוש המשותף.

חשוב גם להכיר את הזכויות המשפטיות ולדעת לנצל אותן. למשל, על פי חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), תשנ”ה-1995, בית הדין הרבני רשאי להטיל סנקציות על סרבן גט, כולל שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ ואף מאסר. נשים יכולות לפנות לבית הדין ולבקש הפעלת סנקציות אלו במקרה של סירוב לתת גט.

לבסוף, מומלץ לנשים ליצור רשת תמיכה חברתית ומשפטית. ארגונים כמו “יד לאישה” ו”מרכז רקמן” מספקים ייעוץ משפטי וליווי לנשים בהליכי גירושין. שיתוף פעולה עם ארגונים אלה יכול לסייע בהבנת הזכויות, בניסוח הסכמים ובייצוג מול בתי הדין. בנוסף, תמיכה משפחתית וקהילתית יכולה לספק כוח ויציבות רגשית וכלכלית בתקופה מאתגרת זו.

אילו צעדים למניעת עגינות יכולות נשים לנקוט כדי להגן על עצמן מבחינה משפטית וכלכלית?

אילו צעדים למניעת עגינות יכולות נשים לנקוט כדי להגן על עצמן מבחינה משפטית וכלכלית?

אילו צעדים למניעת עגינות מקדמים ארגוני נשים וזכויות אדם, וכיצד הם פועלים ליישומם?

ארגוני נשים וזכויות אדם בישראל פועלים במרץ לקידום צעדים למניעת עגינות ולסיוע לנשים עגונות. אחד הצעדים המרכזיים שארגונים אלו מקדמים הוא חקיקה מתקדמת בנושא. למשל, עמותת “מבוי סתום” פעלה לקידום תיקון לחוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ”ה-1995, שהרחיב את סמכויות בתי הדין להטיל סנקציות על סרבני גט. ארגונים אלו גם תומכים בחקיקה המחייבת הסכמי קדם-נישואין למניעת עגינות.

צעד נוסף שארגוני זכויות נשים מקדמים הוא הגברת המודעות הציבורית לנושא העגינות. הם עורכים כנסים, ימי עיון והרצאות לציבור הרחב ולאנשי מקצוע כדי להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי. לדוגמה, ארגון “יד לאישה” מקיים סדנאות לעורכי דין ודיינים בנושא מניעת עגינות וסירוב גט. פעילות זו תורמת להעלאת המודעות ולשינוי עמדות בקרב מקבלי ההחלטות.

ארגוני זכויות אדם גם פועלים במישור המשפטי באמצעות הגשת עתירות לבג”ץ ובקשות לדיונים נוספים בהרכב מורחב. למשל, בבג”ץ 8121/11 פלונית נ’ בית הדין הרבני הגדול, הוגשה עתירה בשם אישה עגונה שהובילה להחלטה תקדימית המחייבת את בתי הדין הרבניים לנמק את החלטותיהם בענייני עגינות. פעילות משפטית זו מסייעת ליצירת תקדימים חשובים ולשיפור המצב המשפטי של נשים עגונות.

בנוסף, ארגוני נשים מפעילים קווי סיוע ומרכזי תמיכה לנשים עגונות ומסורבות גט. הם מספקים ייעוץ משפטי, תמיכה רגשית וליווי בהליכים המשפטיים. לדוגמה, עמותת “מרכז צדק לנשים” מפעילה קליניקה משפטית המעניקה סיוע משפטי חינם לנשים עגונות. פעילות זו מסייעת לנשים רבות להתמודד עם המצב הקשה ולקבל את העזרה הדרושה להן.

מהם הצעדים למניעת עגינות שארגוני נשים וזכויות אדם מקדמים, וכיצד הם פועלים ליישומם?

מהם הצעדים למניעת עגינות שארגוני נשים וזכויות אדם מקדמים, וכיצד הם פועלים ליישומם?

כיצד שיתוף פעולה בינלאומי יכול לתרום לצעדים למניעת עגינות במקרים של זוגות החיים במדינות שונות?

שיתוף פעולה בינלאומי הוא כלי חשוב במאבק בתופעת העגינות, במיוחד כאשר מדובר בזוגות החיים במדינות שונות. במקרים אלו, הקושי במתן גט גדל משמעותית בשל פערי החקיקה והסמכות השיפוטית בין המדינות. עם זאת, ישנם מספר צעדים שניתן לנקוט ברמה הבינלאומית כדי לסייע במניעת עגינות:

1. הסכמים בילטרליים: מדינת ישראל יכולה לחתום על הסכמים עם מדינות אחרות לשיתוף פעולה בנושא גירושין והכרה הדדית בפסקי דין. לדוגמה, ההסכם שנחתם בין ישראל לארצות הברית בשנת 2006 מאפשר אכיפה של פסקי דין ישראליים בארה”ב, כולל צווי בית דין רבני. הסכמים דומים עם מדינות נוספות יכולים לסייע במקרים של סרבנות גט חוצת גבולות.

2. שיתוף מידע בין רשויות: הקמת מנגנון לשיתוף מידע בין רשויות אכיפת החוק במדינות שונות יכולה לסייע באיתור סרבני גט שנמלטו מחוץ לישראל. בהקשר זה, ניתן להזכיר את תקנה 11 לתקנות בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ”ט-1999, המאפשרת לבית הדין הרבני לפנות לרשויות במדינות זרות לסיוע באכיפת פסקי דין של גירושין.

3. פעילות דיפלומטית: מאמצים דיפלומטיים יכולים לסייע בהעלאת המודעות לבעיית העגינות ובגיוס תמיכה בינלאומית. לדוגמה, בשנת 2013 העבירה הכנסת החלטה הקוראת למדינות העולם לסייע במאבק בסרבנות גט. פעילות דיפלומטית יכולה לכלול גם לחץ על מדינות להסגיר סרבני גט או לנקוט בצעדים נגדם.

4. שיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים: ארגונים כמו “עגונות בינלאומי” (International Agunah Day) פועלים לקידום פתרונות גלובליים לבעיית העגינות. שיתוף פעולה עם ארגונים אלו יכול לסייע בהעלאת המודעות ובקידום יוזמות חקיקה ברמה הבינלאומית. כמו כן, ניתן לפעול דרך ארגונים בינלאומיים כמו האו”ם לקידום אמנות והסכמים בנושא.

כיצד שיתוף פעולה בינלאומי יכול לתרום לצעדים למניעת עגינות במקרים של זוגות החיים במדינות שונות?

כיצד שיתוף פעולה בינלאומי יכול לתרום לצעדים למניעת עגינות במקרים של זוגות החיים במדינות שונות?

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במקרה של בן זוג נעדר או מסרב לתת גט?

במקרים של בן זוג נעדר או מסרב לתת גט, קיימים מספר צעדים משפטיים ומעשיים שניתן לנקוט כדי למנוע עגינות ולקדם את הליך הגירושין. ראשית, חשוב לפנות לבית הדין הרבני ולהגיש תביעת גירושין. בית הדין יכול להפעיל סנקציות שונות על סרבן הגט, כפי שנקבע בחוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ”ה-1995. סנקציות אלו כוללות הגבלות על חשבון בנק, רישיון נהיגה, דרכון, ואף מאסר במקרים קיצוניים.

במקרה של בן זוג נעדר, ניתן לפנות לבית הדין בבקשה להכריז עליו כ”מת” הלכתית, על סמך ראיות ועדויות. תהליך זה מכונה “היתר מאה רבנים” ומאפשר לאישה להינשא מחדש. חשוב לציין כי הליך זה מורכב ודורש בדיקה מעמיקה של הנסיבות. לדוגמה, במקרה של חייל נעדר, יידרשו ראיות חזקות יותר להכרזתו כמת לעומת אדם אזרחי שנעלם.

צעד נוסף הוא פנייה לארגונים המתמחים בסיוע לעגונות ומסורבות גט, כגון “יד לאישה” או “מרכז רקמן”. ארגונים אלו יכולים לספק תמיכה משפטית, ייעוץ והכוונה. בנוסף, ניתן לפנות לתקשורת ולהעלות את המודעות הציבורית למקרה, מה שעשוי להפעיל לחץ חברתי על סרבן הגט או לסייע באיתור בן זוג נעדר.

חשוב לזכור כי על פי חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי”ג-1953, ענייני גירושין של יהודים בישראל נתונים לסמכותם הבלעדית של בתי הדין הרבניים. עם זאת, במקרים מסוימים, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה לקבלת סעדים אזרחיים, כגון חלוקת רכוש או משמורת ילדים, במקביל להליך בבית הדין הרבני. שילוב זה של הליכים משפטיים יכול ליצור לחץ נוסף על בן הזוג הסרבן ולקדם את הליך הגירושין.

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במקרה של בן זוג נעדר או מסרב לתת גט?

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט במקרה של בן זוג נעדר או מסרב לתת גט?

אילו צעדים למניעת עגינות ניתן לנקוט בקהילות דתיות שונות, וכיצד ניתן להגביר את המודעות לנושא?

בקהילות דתיות שונות בישראל, סוגיית העגינות מהווה אתגר משמעותי. עם זאת, ישנם מספר צעדים שניתן לנקוט כדי למנוע מצבים של עגינות ולהגביר את המודעות לנושא:

1. חינוך והסברה: אחד הצעדים החשובים ביותר הוא הגברת המודעות לנושא העגינות בקרב הקהילות הדתיות. זאת ניתן לעשות באמצעות הרצאות, סדנאות וחומרי הסברה המותאמים לכל קהילה. חשוב להדגיש את ההשלכות ההלכתיות, החברתיות והרגשיות של עגינות, ולהציג פתרונות אפשריים. למשל, בקהילות חרדיות ניתן לשלב את הנושא בשיעורי תורה ובדרשות רבנים.

2. עידוד הסכמי קדם-נישואין: בקהילות דתיות רבות, ישנה התנגדות להסכמי קדם-נישואין בשל חששות הלכתיים. עם זאת, ישנם הסכמים שאושרו על ידי רבנים בכירים, כמו “הסכם מאהבה” שפותח על ידי ארגון צהר. חשוב לעודד זוגות צעירים לחתום על הסכמים אלו כחלק מההכנות לנישואין. לדוגמה, רבנים יכולים להמליץ על חתימה על הסכם כזה במסגרת ההדרכה לפני החתונה.

3. שיתוף פעולה עם מנהיגים דתיים: חשוב לגייס את תמיכתם של רבנים ומנהיגים דתיים בקהילות השונות למאבק בתופעת העגינות. זאת ניתן לעשות באמצעות דיאלוג מתמשך והצגת פתרונות הלכתיים יצירתיים. למשל, הרב שלמה ריסקין פיתח את “הסכם ההגינות”, המבוסס על עקרונות הלכתיים ומקובל על רבנים רבים.

4. יצירת מנגנוני תמיכה קהילתיים: הקמת קבוצות תמיכה וסיוע לנשים עגונות בתוך הקהילות הדתיות יכולה לסייע רבות. אלו יכולות לכלול סיוע משפטי, תמיכה רגשית וסיוע כלכלי. בנוסף, ניתן ליצור מנגנוני לחץ חברתי על סרבני גט, כגון מניעת עליה לתורה או השתתפות באירועים קהילתיים. חשוב לציין כי צעדים אלו צריכים להיעשות בהתאם להנחיות ההלכתיות ובהסכמת הרבנים המקומיים.

מהם הצעדים למניעת עגינות שניתן לנקוט בקהילות דתיות שונות, ואיך ניתן להגביר את המודעות לנושא?

מהם הצעדים למניעת עגינות שניתן לנקוט בקהילות דתיות שונות, ואיך ניתן להגביר את המודעות לנושא?

כיצד עורך דין המתמחה בצעדים למניעת עגינות בדיני משפחה יכול לסייע לך

עגינות היא תופעה כאובה במיוחד בדיני המשפחה בישראל, בה בן זוג מסרב לתת גט לבן הזוג השני ומשאיר אותו “עגון” ללא יכולת להינשא מחדש. עורך דין המתמחה בדיני משפחה ובמניעת עגינות יכול לסייע במספר דרכים:

1. הסכם קדם נישואין

עורך הדין יכול לסייע בעריכת הסכם קדם נישואין מקיף, הכולל סעיפים המתייחסים לסוגיית הגירושין והגט. הסכם כזה יכול לכלול תנאים כספיים ואחרים שיופעלו במקרה של סירוב למתן גט, ובכך להרתיע מראש מפני עגינות.

2. ייצוג בבית הדין הרבני

במקרה של הליכי גירושין, עורך הדין יכול לייצג את הלקוח בבית הדין הרבני ולפעול לזירוז הליך מתן הגט. הוא יכול להציג טיעונים משפטיים ולהפעיל לחץ על הצד המסרב למתן הגט.

3. הגשת תביעות נזיקין

במקרים של סרבנות גט ממושכת, עורך הדין יכול לסייע בהגשת תביעת נזיקין נגד בן הזוג הסרבן. תביעות אלו עשויות לכלול פיצויים כספיים משמעותיים ולהוות כלי לחץ אפקטיבי.

4. פנייה לערכאות בינלאומיות

במקרים בהם בן הזוג הסרבן נמצא מחוץ לישראל, עורך הדין יכול לסייע בפנייה לערכאות משפטיות בינלאומיות ובהפעלת לחץ באמצעות מנגנונים בינלאומיים.

5. שימוש בסנקציות חוקיות

עורך הדין יכול לפעול להטלת סנקציות על סרבני גט, כגון שלילת רישיון נהיגה, הגבלות על חשבונות בנק, ואף מאסר במקרים קיצוניים, בהתאם לחוק.

6. מיצוי זכויות כלכליות

במקביל למאבק למתן הגט, עורך הדין יכול לסייע במיצוי הזכויות הכלכליות של הלקוח, כולל חלוקת רכוש, מזונות, ועניינים כספיים אחרים.

סיכום

עורך דין המתמחה בצעדים למניעת עגינות יכול להיות בעל ערך רב עבור אנשים הנמצאים במצב זה או החוששים ממנו. באמצעות שילוב של ידע משפטי, ניסיון בבתי הדין הרבניים, והיכרות עם הכלים החוקיים העומדים לרשותו, הוא יכול לסייע במניעת עגינות או בפתרונה.

כיצד ניתן למנוע עגינות ולהבטיח גירושין הוגנים?

רחל הייתה אישה צעירה בת 28, נשואה כבר חמש שנים ליוסי. בשנתיים האחרונות, מערכת היחסים שלהם התדרדרה והם החליטו להתגרש. רחל הייתה מלאת תקווה להתחיל פרק חדש בחייה, אך לא ידעה שהמסע לגירושין יהיה כה מורכב ומתיש רגשית.

יוסי, בעלה, סירב לתת לה גט. הוא ניסה להתנות את הגירושין בדרישות כלכליות מוגזמות ואיים שאם לא תיענה לדרישותיו, היא תישאר עגונה לנצח. רחל הרגישה חסרת אונים ומפוחדת. היא חששה שתישאר כבולה לנישואין שאינה רוצה בהם, ללא יכולת להמשיך בחייה ולהקים משפחה חדשה.

הפחד מעגינות החל לכרסם בה. היא שמעה סיפורים על נשים שנותרו עגונות במשך שנים, ללא יכולת להינשא מחדש או להמשיך הלאה בחייהן. רחל הרגישה שהיא נמצאת במבוי סתום, ללא מוצא נראה לעין.

בלילות, היא הייתה מתעוררת בבהלה מסיוטים בהם היא רואה את עצמה זקנה ובודדה, עדיין כבולה לנישואין שהסתיימו מזמן. היא החלה לסבול מחרדות ודיכאון, מרגישה שחייה נגזלים ממנה בשל סירובו של יוסי לשחרר אותה.

ברגע של ייאוש, רחל החליטה לפנות לעורכת דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין. היא קבעה פגישה עם עו”ד שרה כהן, מומחית בתחום העגינות ומניעתה.

בפגישה הראשונה, רחל שפכה את ליבה בפני עו”ד כהן. היא תיארה את הפחד והחרדה שהיא חווה, ואת התחושה שחייה נעצרו. עו”ד כהן הקשיבה בקשב רב והבטיחה לרחל שיש דרכים חוקיות להתמודד עם המצב ולמנוע עגינות.

עו”ד כהן הסבירה לרחל על מספר צעדים שניתן לנקוט כדי למנוע עגינות:

  1. הסכם קדם נישואין למניעת סרבנות גט: למרות שרחל כבר הייתה נשואה, עו”ד כהן הסבירה שזהו כלי חשוב שזוגות יכולים להשתמש בו לפני הנישואין כדי למנוע מצבי עגינות בעתיד.
  2. פנייה לבית הדין הרבני: עו”ד כהן הסבירה שניתן לפנות לבית הדין הרבני ולבקש צו המחייב את הבעל לתת גט. במקרים של סרבנות ממושכת, בית הדין יכול להטיל סנקציות על הסרבן.
  3. הגשת תביעת נזיקין: במקרים מסוימים, ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד סרבן הגט על הנזק הנפשי והכלכלי שנגרם בשל סירובו לתת גט.
  4. שימוש בחוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין): חוק זה מאפשר לבית הדין להטיל סנקציות על סרבני גט, כולל שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ ואף מאסר.

רחל הרגישה שמשב רוח של תקווה מתחיל לנשב בליבה. היא הבינה שיש לה אפשרויות ושהיא לא לבד במאבק הזה.

עו”ד כהן החלה לפעול מיד. היא פנתה לבית הדין הרבני והגישה בקשה לצו המחייב את יוסי לתת גט. במקביל, היא הכינה תביעת נזיקין נגד יוסי על הסבל הנפשי שגרם לרחל.

התהליך לא היה קל. יוסי המשיך להתנגד ולנסות להתנות תנאים, אך עו”ד כהן עמדה איתן על זכויותיה של רחל. היא הופיעה בפני בית הדין הרבני והציגה את המצב הקשה שבו נמצאת רחל.

לאחר מספר חודשים של מאבק משפטי, בית הדין הרבני הוציא צו המחייב את יוסי לתת גט לרחל. כאשר יוסי המשיך לסרב, בית הדין החל להטיל עליו סנקציות, כולל עיכוב יציאה מהארץ ואיום במאסר.

בסופו של דבר, הלחץ המשפטי והסנקציות הובילו את יוסי להבין שאין לו ברירה אלא לתת את הגט. ברגע המיוחל, כאשר רחל קיבלה סוף סוף את הגט, היא הרגישה כאילו משא כבד ירד מכתפיה.

רחל הייתה אסירת תודה לעו”ד כהן על המאבק הנחוש והמקצועי שניהלה. היא הרגישה שקיבלה את חייה בחזרה ושהיא יכולה סוף סוף להתחיל בפרק חדש.

המקרה של רחל מדגיש את החשיבות של נקיטת צעדים למניעת עגינות ואת התפקיד החיוני שממלאים עורכי דין המתמחים בתחום זה. הוא מראה שלמרות הקשיים, יש דרכים חוקיות ומשפטיות להתמודד עם סרבנות גט ולהבטיח שנשים וגברים כאחד לא יישארו כבולים לנישואין שאינם רוצים בהם.

עבור רחל, הפנייה לעורכת דין מומחית הייתה נקודת המפנה שאפשרה לה לצאת ממעגל העגינות ולהתחיל חיים חדשים. היא למדה שעם הכוונה משפטית נכונה וצעדים מתאימים, ניתן להתגבר על מכשול העגינות ולזכות בחירות המיוחלת.

פסקי דין רלוונטיים: 15 צעדים למניעת עגינות

להלן 15 פסקי דין חשובים הקשורים לנושא מניעת עגינות וסרבנות גט:

1. בג”ץ 6751/04 סבג נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה קבע בית המשפט העליון כי ניתן להטיל סנקציות על סרבני גט, כולל מאסר, גם אם הם מתגוררים בחו”ל. הפסיקה הרחיבה את סמכות בתי הדין הרבניים להתמודד עם סרבנות גט חוצת גבולות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

2. בג”ץ 5185/13 פלוני נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה אישר בג”ץ את החלטת בית הדין הרבני להטיל סנקציות על סרבן גט, כולל שלילת רישיון נהיגה ודרכון. הפסיקה חיזקה את הכלים העומדים לרשות בתי הדין להתמודד עם סרבנות גט. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

3. תמ”ש (ת”א) 21162-07 ק.ס נ’ ק.מ

בפסק דין זה קבע בית המשפט לענייני משפחה כי ניתן לחייב סרבן גט בפיצויים נזיקיים לטובת האישה העגונה. הפסיקה יצרה כלי נוסף להתמודדות עם סרבנות גט באמצעות תביעות אזרחיות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

4. בע”מ 3151/14 פלונית נ’ פלוני

בפסק דין זה קבע בית המשפט העליון כי ניתן לחלק רכוש בין בני זוג גם לפני מתן הגט, כאשר יש סרבנות גט. הפסיקה נועדה למנוע מצב בו סרבן גט משתמש ברכוש המשותף כקלף מיקוח. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

5. תמ”ש (י-ם) 21162-07-14 ש.ב.ר נ’ ש.ב.צ

בפסק דין זה חייב בית המשפט לענייני משפחה סרבן גט בפיצויים בסך מיליון ש”ח לטובת אשתו העגונה. הפסיקה הדגישה את חומרת סרבנות הגט ואת הנכונות להטיל סנקציות כלכליות משמעותיות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

6. בג”ץ 1031/16 פלונית נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה קבע בג”ץ כי בתי הדין הרבניים מוסמכים לדון בתביעות נזיקין בגין סרבנות גט. הפסיקה הרחיבה את סמכויות בתי הדין ואפשרה להם לפסוק פיצויים במקרים של סרבנות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

7. תמ”ש (ת”א) 24782-10-15 ל.ש נ’ ל.י

בפסק דין זה חייב בית המשפט לענייני משפחה סרבן גט בפיצויים בסך 700,000 ש”ח לטובת אשתו העגונה. הפסיקה הדגישה את הצורך בהרתעה כלכלית כנגד סרבנות גט. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

8. בג”ץ 5747/08 פלוני נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה אישר בג”ץ את החלטת בית הדין הרבני להטיל מאסר על סרבן גט. הפסיקה חיזקה את הלגיטימיות של שימוש בסנקציות חמורות במקרים של סרבנות מתמשכת. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

9. תמ”ש (י-ם) 46820-03-10 פלונית נ’ אלמוני

בפסק דין זה קבע בית המשפט לענייני משפחה כי ניתן לתבוע פיצויים בגין סרבנות גט גם כאשר בני הזוג נשואים בנישואין אזרחיים. הפסיקה הרחיבה את ההגנה על נשים עגונות גם במקרים של נישואין לא רבניים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

10. בג”ץ 4602/13 פלוני נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה אישר בג”ץ את החלטת בית הדין הרבני לפרסם את שמו ותמונתו של סרבן גט. הפסיקה הכירה בחשיבות הפרסום ככלי לגיטימי להתמודדות עם סרבנות גט. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

11. תמ”ש (חי’) 23849-08-10 ל.ש. נ’ ל.י.

בפסק דין זה חייב בית המשפט לענייני משפחה סרבן גט בפיצויים בסך 425,000 ש”ח לטובת אשתו העגונה. הפסיקה הדגישה את הנזק הנפשי והכלכלי הנגרם לנשים עגונות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

12. בג”ץ 1892/11 פלוני נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה אישר בג”ץ את החלטת בית הדין הרבני להטיל סנקציות על סרבן גט, כולל איסור יציאה מהארץ ומניעת חידוש דרכון. הפסיקה חיזקה את סמכויות בתי הדין להגביל את חירותם של סרבני גט. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

13. תמ”ש (ת”א) 11-10-19270 ס.ג נ’ נ.ג

בפסק דין זה חייב בית המשפט לענייני משפחה סרבן גט בפיצויים בסך 500,000 ש”ח לטובת אשתו העגונה. הפסיקה הדגישה את חשיבות הפיצוי הכספי ככלי להרתעה ולמניעת סרבנות גט. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

14. בג”ץ 5009/14 פלונית נ’ בית הדין הרבני הגדול

בפסק דין זה קבע בג”ץ כי בתי הדין הרבניים מוסמכים להטיל סנקציות על סרבני גט גם במקרים בהם לא ניתן פסק דין לגירושין. הפסיקה הרחיבה את היכולת להתמודד עם סרבנות גט בשלבים מוקדמים של ההליך. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.

15. תמ”ש (י-ם) 21643-02-18 א.ש נ’ י.ש

בפסק דין זה חייב בית המשפט לענייני משפחה סרבן גט בפיצויים בסך 360,000 ש”ח לטובת אשתו העגונה. הפסיקה הדגישה את הצורך בהענשה כלכלית של סרבני גט כאמצעי להרתעה ולמניעת עגינות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.

סיכום מאמר: צעדים למניעת עגינות

מאמר זה עוסק בצעדים חשובים שניתן לנקוט כדי למנוע מצב של עגינות בהליכי גירושין במדינת ישראל. להלן הנקודות העיקריות:

צעדים מקדימים:

  • חשיבות הסכם קדם-נישואין הכולל התחייבות למתן גט במקרה של פירוד
  • הבטחת עצמאות כלכלית של האישה במהלך הנישואין
  • שמירה על תיעוד ומסמכים חשובים לאורך חיי הנישואין

צעדים משפטיים:

  • פנייה מוקדמת לבית הדין הרבני לקבלת צו הגבלה נגד סרבן גט
  • שימוש בחוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין) להפעלת סנקציות
  • הגשת תביעת נזיקין נגד סרבן גט בבית המשפט האזרחי

תמיכה וסיוע:

  • פנייה לארגוני סיוע המתמחים בנושא עגינות
  • שיתוף פעולה עם קהילות יהודיות בחו”ל במקרים של בן זוג שעזב את הארץ
  • הגברת המודעות הציבורית לבעיית העגינות ולדרכי הפתרון

חשוב לזכור כי כל מקרה הוא ייחודי ודורש התייחסות מקצועית. אם אתם מתמודדים עם חשש לעגינות או זקוקים לייעוץ בנושא, אנו ממליצים לפנות למשרד טאוב ושות’ לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום. ניתן למלא את טופס יצירת הקשר בתחתית העמוד או להתקשר ישירות למספר 072-3925081 לקביעת פגישת ייעוץ.

השאירו פרטים ואשוב אליכם בהקדם
צעדים למניעת עגינות

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על צעדים למניעת עגינות

שיתוף המאמר צעדים למניעת עגינות בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email